Kina veteran vil hjelpe! (Norwegian)

Kina-veteran vil hjelpe norske gründere i verdens største marked – men bare hvis de kan hjelpe seg selv

Beijing (Aftenposten) – Vi kan i løpet av uker utrette det som ellers ville tatt måneder og år, sier investor Chris Rynning, som nå starter gründer-hjelpen nHack med kinesisk venture-kapital og en stor amerikansk hitech-produsent som partner.

Den lille n-en står for norway. Og Rynning er helt overbevist om at begrepet Hack sender ut riktig signal til aktører i målgruppen når denne nye «akseleratoren» for norsk næringsliv nå skal bidra til å virkeliggjøre norske ideer Kina og resten av verden ikke kan klare seg uten.

Etter planen skal representanter for fem norske oppstartsbedrifter være på plass i Shanghai i september for å få hjelp av nHack. Deltagerne bør stille vel forberedt:

– Det nytter ikke å komme hit for å presentere markedsplaner. Den som skal lykkes i Kina, må kunne bevege seg fra skisse til global distribusjon på rekordtid, sier Rynning.

Han gjør det klart at håpefulle gründere som ikke har selvstendige resultater å vise til etter en uke eller to hos «akseleratoren» i Shanghai, vil få beskjed om å reise hjem igjen til Norge.

nHack ble lansert under statsminister Erna Solbergs offisielle besøk i april, som markerte at forbindelsene mellom Norge og Kina igjen er normale, etter bruddet i 2010. Mange norske selskaper ønsker nå å satse i Kina, og en rekordstor næringslivsdelegasjon var med i statsministerens følge. Rynning, som har 20 års Kina-erfaring, er ikke i tvil om at normaliseringen i noen grad vil gjøre det lettere for nordmenn å drive virksomhet i landet. 

 

 

AP.png
Chris Rynning